Friday, 15 January 2010

Just a daily journal

Gister lag ik lekker in bad de allernieuwste Flow te lezen toen ik een artikel tegenkwam over dagboeken. Ik begon met intresse te lezen, want ooit geinspireerd door een meisje dat Anne Frank heette (waarschijnlijk kennen jullie haar wel :p) ben ik in groep 7 of 8 ook begonnen met een dagboek. Ik had al wel eerder dagboeken gehad maar dan kwam ik niet verder dan 'Ik ging vandaag naar zingen, maar het was niet. Daaag!' en de beroemde woorden 'Als mama maar niet denkt dat als ik 10 ben dat ik dan nog naar haar luister!' Ja, ik was al jong volwassen.. :p (Even daarbij vermelden dat we nu bijna 15 jaar verder zijn en ik nogsteeds wel luister naar de wijze woorden van mijn mama!)

Maar in groep 7/8 begon het meer echt schrijven te worden. Het begon onschuldig dat ik beschreef dat we in de auto zaten om een vriendinnetje op te halen uit Swalmen. Of dat ik zo graag stempelstiften wilde. Toen de eerste 'vieze' woordjes mijn oren bereikten was mijn dagboek de uitweg om deze woorden te kunnen gebruiken. Niet in zinnen, maar gewoon een bladzijde vol met woorden die, als je ze hardop zou zeggen, zouden zorgen dat je wangen rood kleurden. Zeker als je eigenlijk niet wist wat het betekende, want nja hoeveel (van die) woorden ken je bij betekenis op die leeftijd?
Die periode heeft niet echt lang geduurd, want al snel kwam alle liefdesverdriet en pest verhalen van de middelbare school die alles innam. Ik heb ook nog een tijdje met een vriendinnetje een schrift gehad waar we dan om de week in schreven, dat was ook wel een soort dagboek.

Eigenlijk is het dus niet zo gek dat ik nu een blog heb! Ik heb trouwens ook al eerder een blog gehad, dat was alleen niet zo succesvol en gezellig als deze. Beetje in mijn donkere periode, haha.. Gelukkig is dat allemaal goed gekomen!

Tot blogs!

4 comments:

 1. Dagboeken heb ik ook nog een tijdje bijgehouden. Maar geloof niet dat ik het heel lang heb vol gehouden. Ben nou eenmaal geen goede schrijfster.
  Leuk hier weer eens te komen kijken (en lezen :))
  Groetjes Michaja

  ReplyDelete
 2. Even een vraagje Minkeltje,
  Welke opleiding heb je gedaan? En wat doe je er nu mee?
  Klinkt wel heel nieuwsgierig, maar mijn dochter wil graag "iets creatiefs" gaan doen, Heeft nog geen idee welke opleiding het gaat worden. Vandaar.
  groetjes, Franca.

  ReplyDelete
 3. Hoi Franca,

  Ik heb eerst de opleiding voor Schoonheidsspecialiste gedaan (ROC in Eindhoven) en heb daarna Vormgeving reclame, presentatie, communicatie gedaan op de Rooi pannen in Tilburg. Deze opleiding is gericht op winkelinrichting, decor, displays en standontwerp. Alle ontwerpen moeten worden uitgevoerd en er zit dus veel 'handvaardigheid' in. Het is heel erg op het ruimtelijke gericht, maar je krijgt ook een stukje grafisch. Je kunt erna nog naar verschillende andere opleidingen, maar dat heb ik niet gedaan.
  Vanwege de slechte economie is er nu vrij weinig werk in te vinden, maar ik garandeer dat dat het eerste is waar weer werk in gaat zijn als de economie weer aan gaat trekken! Hopelijk heb je zo een beetje antwoord, mocht je dochter zelf nog vragen hebben; laat haar maar mailen!

  ReplyDelete